Trinip

4500kr

The tables are exclusively sold at the current exhibition at Enkelrum, Rehnsgatan 3 in Stockholm, 1 December – 15 January.

For specifications and information in english please contact crookedconcept@straightdesign.se.

 
 

Designer: Anna Harström

Edition: Six unique pieces, hand made by the designer

Material: Bone China, mouth blown glass, terracotta

Measurements (cm): H approx 40

 
 

Att skapa optimala lösningar för mindre ytor är ett arbete som kräver både kreativitet och experimenterande. Med undersökandet som drivkraft formade konsthantverkaren Anna Harström idén till sin senaste serie. Resultatet är de skulpturala sidoborden Trinip, skapade åt Crooked Concept, som just nu visas i Enkelrums showroom på Rehnsgatan 3 i Stockholm.

Anna Harström är en växande favorit inom svenskt konsthantverk. Hon har en bakgrund som keramiker och studerar just nu Keramik och Glas på Konstfack. Hennes första singelutställning visades 2019 hos Crooked Concept och gjorde stor succé, därefter har hon varit representerad med sina produkter hos bland andra Arranging Things och WOS.

”Idén till min senaste kollektion Trinip började med en tankelek kring möten av olika material”

Processen som bestod av flera materialtester med bland annat trä, keramik, glas och metall resulterade i sex unika bord med bordsskivor av porslin kombinerat med ben av glas eller terracotta. Alla med sin egna unika karaktär och personlighet.

Förutom utforskandet av material fanns en annan stor drivkraft hos Anna. Något som också syns i många av hennes tidigare verk, idén kring konsthantverket som en funktion, och även funktionen som ett objekt att betrakta. Detta är tydligt hemma hos Anna, som bor i en liten lägenhet i Stockholm och vet att varje kvadratmeter räknas.

”Compact living för mig innebär nödvändigtvis inte en kompromiss med design, jag fyller mitt hem med konstnärliga objekt som både går att beundra och använda. Trinip går minst lika bra att bara ha som prydnad som att ställa kaffekoppen eller vinglaset på”

Category:

From this designer